20 Mart 2015 Cuma

Yurtdışından Arama Yapmak

Masraf kalemlerinden biri de yapacağınız telefon görüşmeleri olacaktır. Eğer aradığınız insan telefon uygulamalarına aşina ise, yırttınız. Bulabildiğiniz her internet noktasından Viber gibi programlar ile istediğiniz kadar konuşabilirsiniz.

Kaybetme korkusu ile telefonunuzu yanınıza almadıysanız veya eski bir telefon mu kullanmayı tercih ettiniz? Ya da arayacağınız insanlar teknolojiyi etkin biçimde kullanmıyor mu? Size iki hesaplı yol göstereceğim.

İlki, ülkemizde de arada karşımıza çıkan callshop mekanları. Avrupa'da Türkiye'den daha yaygın biçimde bu dükkanları görebilirsiniz. Bu hizmetten 10'a yakın sefer yararlanmış biri olarak diyebilirim ki, dakikasına 20 ila 75 cent arasında değişen ücretler ile konuşma yapabilirsiniz. Ancak, ev telefonu ve cep telefonu için farklı tarifeler uygulanmakta bazı yerlerde. Ücreti her 1 dakika üzerinden yazan bu telefonlarda 61 saniye konuşsanız da, 119 saniye konuşsanız da aynı ücreti vereceksiniz. Ailenizin telefonu kapatmamak için direnmesi yüzünden ama fazladan para ödediğiniz durumlar olacaktır.

Genellikle Kuzey Afrika'dan insanların işlettiği callshoplarda hani belki bir indirim yapar düşüncesi ile selam vermek maalesef işe yaramıyor. Konuşma ücretiniz ne ise her bir centine kadar alıyorlar.

Başka bir yöntem ise, gitmeden operatörünüzden dakika satın almak. Bu şekilde istediğiniz yerden Türkiye'ye telefon edebilirsiniz. Karşıdan gelen çağrıları kapatıp sizin aramanızda fayda var, yoksa hem sizin dakikalarınızdan, hem de sizi arayan kişiden para alınıyor. Kalan dakikalarınızı da rahatlıkla görebilmek için operatörler kolaylık sağlıyorlar. Hiç değilse Turkcell için durum böyleydi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder