1 Nisan 2015 Çarşamba

Fransız Yolu

Camino Frances, nam-ı diğer Fransız Yolu, El Camino de Santiago'nun en çok tercih edilen rotasıdır. Adındaki Fransa'ya rağmen, yolun sadece ufak bir bölümü Fransa'dan geçer. Bu rota, Fransa sınırları içinde olan St. Jean Pied de Port şehrinden başlar, Galiçya'ya kadar uzanır. Pireneler'in tepesine kadar olan birkaç saatlik süreçte, nefesleri kesecek kadar güzel manzaralar ile karşılaşabilirsiniz.
 
Martin Sheen'in başrolde oynadığı The Way filminin
Pireneler üzerinde geçen bir sahnesi
Rota, Pamplona üzerinden devam ederek, sırasıyla Logrono, Burgos ve Leon şehirlerinden geçer. Her rotanın sonunda olduğu gibi Santiago de Compostela şehri, bitiş noktasıdır.

Hangi yolu izleyeceğinize bağlı olarak değişse de, yaklaşık 800 km süren yol boyunca, çok sayıda pilgrime rastlamak mümkün. Tek başına ruhani bir yolculuğa çıkmış insanlar olabileceği gibi, grup halinde gezenlere de rastlayabilirsiniz. Yürüyüş hızınıza bağlı olarak değişebilse de, çoğu rehberde 30 ila 32 gün arasına tamamlamanın mümkün olduğu belirtiliyor.

Rota boyunca irili ufaklı bir çok şehir, kasaba, köye rastlamak mümkün. Coğrafi değişikliklerin, şehirler üzerindeki etkisini görmek açıdan da mükemmel bir fırsat. Dağlık alanlarda taştan yapılma bir çok tarihi ev ve eser görebilecekken, geniş düzlüklerde kerpiç evler daha da yoğunlukta. Ayrıca İspanya'nın üzümleri ile ünlü La Rioja bölgesi, rotanın üzerinde yer almakta. Birbirinden lezzetli el yapımı şaraplar sizi bekliyor.

En ucuzundan, en pahalısına kadar bir çok Alberque barındıran rotada, günlük 15 Euro bütçe ile seyahat etmenin mümkün olduğu söyleniyor. Çok sayıda tarihi katedral ve hastane restore edilerek bugünlerde pilgrimlere hizmet vermekte.
Camino Frances - French Way - Fransız Yolu



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder