15 Nisan 2015 Çarşamba

Google Maps Kullanmak

Google Maps kullanmak
seyahatlerde çok fayda sağlar
Gidilecek şehirlerin nasıl olduğunu, nerelere gitmek gerektiğini araştırırken haritalardan hepimiz faydalanırız. Google Maps'in bu aşamada çok yardımı dokunur.

Seyahatlerime çıkmadan önce gideceğim yerleri öncelikle Google Maps'ten bakmak bana gittiğimde çok zaman ve para kazandırdı. Nasıl mı? Şehirlerin krokilerini görüp hangi gün nerelere gitmek istediğimi belirledim ve bu şekilde birbirine yürüme mesafesinde olan, hiç değilse bir otobüs ile gidebileceğim yerleri kümeleyerek günlük planlarımı oluşturdum.

Sadece bununla da kalmayarak, otellerimin krokilerini yazdırmak, bana gittiğim zaman hangi yöne gideceğim acaba sorununu yaşamadım. Maps'in en küçük sokağı bile göstermesi, çok işime yaradı.

Google Maps'in en güzel özelliği ise, Street View modudur. Ülkemiz için bu özellik daha devrede olmasa da, Avrupa'da, özellikle şehir merkezlerinde her sokağı sadece kuşbakışı olarak değil, birinci gözden görebilirsiniz. Bu şekilde seyahatinizi planlarken, ziyaret etmek istediğiniz yerlerin nasıl olduğunu görebilir, planlamanızı buna göre yapabilirsiniz.

Street Wiew ile aldığım bir ekran görüntüsü, Colosseum-Roma
Street View'i kullanabileceğiniz yerler sadece bununla da kalmıyor. Binmek istediğiniz otobüsün ilk durağı ve inmek istediğiniz durağın nerede olduğunu görebilir, metro istasyonunun girişinin nereden olduğunu anlayabilir, otelinize varmak için gitmeniz gereken yolu birinci gözden görüp, kaybolma ihtimalinizi ortadan kaldırabilirsiniz.

Maps'in sunduğu diğer özellik, yol tarifi modudur. Bir yerden bir yere giderken en kısa rotayı, araba, otobüs, metro, bisiklet, uçak hatta yürüme yolunu da hesaplayarak size bir rota oluşturur. Ayrıca, linkte de görebileceğiniz gibi rotalar oluşturarak, seyahat duraklarınızın krokisini çizebilirsiniz.

2 yorum :

  1. Google map için nasıl bir internet programı kullandın ? Malum yerleri bulabilmek için internet gerekiyor ?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyahate çıkmadan önce tüm planlamarımı yapıp krokiler çıkartıyorum. Ekstradan bir internet kullanımım olmuyor bu şekilde. Offline harita olarak da CityMaps2Go çok işimi gördü.

      CityMaps2Go: http://ucuzyoldanavrupa.blogspot.com.tr/2015/04/citymaps2go.html

      Sil