15 Nisan 2015 Çarşamba

Islas Cies

Islas Cies haritası
Şehir rehberlerimi anlatmaya Islas Cies ile başlamak istiyorum. Hayatımda bulunmak istediğim ancak daha göremediğim yerlerin başında geliyor Cies Adası. Hani bir klişe vardır, şehrin kalabalığından, gürültüsünden kaçmak diye. Islas Cies size bunu vaat ediyor.

Yapılan her en güzel plajlar listesinde, en üst sıralarda yer alması ve diğer plajlardan daha az bilinir, egzotik ve ucuz olması ile, hayalleri süsleyecek bir tatili size sunuyor.

Nerede bu Islas Cies? İspanya'nın en Batı'sında, Vigo şehrinin açıklarında olan ada, Atlas Okyanusu'nun içindedir.

Nasıl gidilir? Islas Cies'e gitmek için tek yol, feribotu kullanmak. Üç ayrı feribot şirketi adaya seferler düzenliyor. En büyüğü Vigo şehri olmak üzere, farklı duraklardan yolcu alarak, adaya doğru yola çıkıyor. Yaklaşık yarım saat süren yolun ardından adaya varmış oluyorsunuz.

Plajlar nasıl? Fotoğraflarda da görebileceğiniz gibi boylu boyunca uzanan bir plaj var. Saatlerce sahilde uzanıp güneşin tadına varırken, bir yandan da okyanusa girerek ferahlayabilirsiniz. Ayrıca, adada çıplaklar için de özel bir plaj bulunmakta.


Islas Cies plajı
Adada ne yapılır? sahili kadar, yüksek bölgeleri de size inanılmaz güzel manzaralar sunuyor. Adada dolaşmak isteyenler için özel olarak oluşturulmuş bir yürüyüş parkuru var. Ayrıca kamp alanının yanında, bir de barı bulunmakta.

Ne yenir? Bu konudaki tek seçenek barın menüsü ile kısıtlı. Ancak her ziyaretçi adaya gelmeden önce yanında bol miktarda yiyecek ve içecek getiriyor. Siz de ucuza aldığınız yiyecekleri adaya getirip yiyebilirsiniz. Ayrıca kamp tüpü ile yemek yapmanıza izin veriyorlar. Yedek tüpleri de kamptan alabilirsiniz. Bunun haricinde ateş yakmak ve mangalın üzerinde köfte-kanat yapmak maalesef yasak.

Nerede kalınır? Adanın doğal koruma alanı olmasından dolayı, bina yapılma izni yok. Ancak bir adet çadır kamp bulunmakta. İsterseniz kendi çadırımızı götürebilir, isterseniz de adada çadır kiralayabilirsiniz. Gece kalmak istiyorsanız tek şansınız bu kampa rezervasyon yaptırmak. Sahilde uyurum ben diye düşünenler olabilir. Ancak feribota binerken kampa rezervasyonunuz bulunuyor mu diye kontrol ediliyor.
Camping Islas Cies

Kamp ücretleri ne kadar? Eğer kendi çadırınızı götürecekseniz, yoğun sezonda, kişi başı gecelik 20 Euro'ya kalabilirsiniz. Ancak yanınızda çadır yoksa ücretler bir anda tavan yapıyor. Tek kişi bile olsanız iki kişilik ücret alınıyor ve rezervasyonlar en az iki geceden başlıyor.
Fiyat da bir anda 100 Euro'ya tırmanıyor. Ücretin yarısı rezervasyon sırasında alınırken, kalan yarısını adaya vardığınızda ödeyebilirsiniz.

Feribot ne kadar, ne zaman kalkar? bahar aylarından başlayarak, sezonun bittiği sonbahar ortalarına kadar adaya sefer bulabilirsiniz. Biletler gidiş-dönüş olarak satılıyor ve gittiğiniz zamana bağlı olarak, 10 ila 18.5 Euro arasında değişkenlik gösteriyor. Sabahtan akşama kadar her saat giden bir feribot bulabilirsiniz.

Diğer feribot kuralları: Biletinizi önceden, internetten almanız sizin için büyük avantaj. Yoğun sezonda bilet yer konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz uyarısı yapılmakta. Ayrıca adada gece konaklayacaksanız eğer, çadır kampın rezervasyonunu da göstermeniz gerekmekte.

Adanın tepelerinden çekilmiş bir fotoğraf
Adanın diğer önemli detayları:

Sadece belirli aylarda kullanıma açık olan adada, yoğun sezonda ziyaretçi akınına izin vermemek için, günlük maksimum 2000 kişi sınırı bulunuyor.

Adada elektrik bulunmamakta. Bu yüzden kampçıların gelmeden önce yanlarında fener getirmeleri gerekiyor. Ancak güneş enerjisinden elde edilen elektrik ile telefonlarınızı, kameralarınızın pilini barda ücretsiz olarak şarj edebiliyorsunuz.

Diğer detay ise, adada çöp atmak için bir yer bulunmuyor. Her ziyaretçi, kaldığı süre boyunca çöplerini biriktirip, ana karaya geri götürmeleri gerekiyor.

Bu üç önemli noktadan dolayı, ada her zaman korunmuş olarak kalıyor ve doğal güzelliklerini sonraki ziyaretçilerine saklayabiliyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder